Pelgrimage Huizinge

De warmste pelgrimage van het jaar n.b. op 14 oktober.

In zomerse stemming en temperatuur beginnen we met 30 personen aan onze pelgrimswandeling vanaf parkeerplaats  van de borg Ewsum naar het pittoreske Huizinge.  We treden in de voetsporen van borgheer Onno van Ewsum die ook een pelgrim was. Hij ging naar het Heilige Land en wij gaan naar het Hoogeland. Het thema is: “Met je hoofd in de wolken en met de voeten in de klei”. Maar er is hooguit wat sluierbewolking en de klei lijkt door de zon al bijna gebakken tot steen.

Het mooie weer maakt je blij en verontrust; het lijkt beslist niet natuurlijk om een dergelijke zomerse dag te beleven in oktober met 24 graden en een lekker windje.

Het is ondanks de verontrusting toch genieten en de wolken komen wel bovendrijven bij het prachtig pianospel van Irma Dijkstra in de al even mooie en gave Janskerk of Johannes de Doperkerk in Huizinge.  Op de klanken van Einaudi en Brian Crain wanen we ons de wolken. Klik hier  op onze You Tubeafspeellijst om ze te beluisteren.  Wolken staan zijn trouwens in de bijbel voor de paradox van Gods aanwezigheid en verborgenheid. Een opvallende parallel tussen de afwezige wolken en de beelden van wolken die de muziek oproept. Klik op de foto om de diashow te starten.  En geniet nog even mee van deze prachtige pelgrimswandeling.

 

Advertenties